Blagajna - maloprodaja

Menjava blagajnikov

Menjava blagajnikov

Predhodnja tema Naslednja tema  

Menjava blagajnikov

Predhodnja tema Naslednja tema JavaScript se potrebuje za tiskanje  

Program beleži vsak račun kateremu blagajniku pripada. Na voljo imamo potem rekapitulacijo in ostale statistične izpise po blagajnikih oz.prodajalcih.

V kolikor je v poslovalnici samo en blagajnik na dan ali izmeno je menjava blagajnikov potrebna samo ob menjavi izmene. To se naredi z izhodom iz bl.računa v osnovno okno Blagajniško poslovanje, kjer se čaka vnos gesla blagajnika. Tu se vnese geslo novega uporabnika in z 2X <ENTER>  in ponovno smo na blagajniškem računu z vnešenim drugim blagajnikom.

 

Ostali načini menjave blagajnikov zavisijo od nastavitev in jih opravi lahko le serviser DL:

1. Ko se nahajamo na bl.računu pritisnemo tipko F10 in vnesemo oznako blagajnika. Od potrditve z <ENTER> velja trenutni račun in ostali, ki se vnašajo beleženi na novega blagajnika. Način določanje blagajnika je primeren kadar je v poslovalnici v enem časovnem obdobju več blagajnikov vendar se menjajo na daljše obdobje oz. je potrebnih menjav skozi delovni dan le nekaj.

2. Pred izpisom računa se vedno odpre okno za vnos blagajnika. Blagajnik mora vnest isvoje geslo. Način določanja blagajnika/kelnerja je primeren v gostiščih.

3. Pred vnosom novega računa je potrebno določiti blagajnika na osnovi gesla.