Blagajna - maloprodaja

Prisotnost na delu

Prisotnost na delu

Predhodnja tema Naslednja tema  

Prisotnost na delu

Predhodnja tema Naslednja tema JavaScript se potrebuje za tiskanje  

Z ukazi clip0540 se delavci prijavljajo in odjavljajo z dela. Ukazi nam nudijo le osnovni prihod in odhod. Evidence o prisotnosti se vodijo v programu UP.

 

PRIHOD

 

Ko delavec pride na delo se mora prijaviti. To stori na sledeč način:

zapre blagajniški račun v kolikor se nahaja na njem in v prijavnem oknu vnese svoje veljavno geslo. Nato klikne na gumb "Prihod". Avtomatično se pribeleži prihod delavca v kolikor je njegova zadnji ukaz bil odhod in se prikaže sporočilo da je prihod uspešno pribiležen. V nasprotnem primeru se pojavi sporočilo.

ž

Kar pomeni, da se je mogoče enkrat pozabil odjaviti oz.shraniti odhod. Lahko nadaljujemo z DA kar pomeni da se bo vseeno prihod shranil ali z NE kar pomeni da se bo prisotnost kasneje dodala ročno.

 

 

ODHOD

 

Ko delavec odhaja z dela se mora odjaviti. To stori s klikom na gumb "Odhod". V kolikor je prihod določen potem je odhod uspešno shranjen. V nasprotnem primeru se nam prikaže sporočilo:

clip0523.

 

Izberemo Da v primeru da želimo ročno vnesti odhod (prisotnost) ali Ne akr pomeni da bomo ročno vnesli prisotnost.

 

 

ROČNI VNOS

 

V kolikor se delavec pozabi registirati - vnesti prihod ali odhod, potem lahko ročno vnese podatek o prisotnosti.

 

clip0552

Posl: vnos poslovalnice ali skladišča

V drugo polje se vnese veljavni datum. V spodnje dva pa se vnese uro prihoda in odhoda. Format datumov in časa naj se ne spreminja.in naj se vnese v obliki v kakršni je že predlagan - naj se spremenijo le številke. V desnem delu se nam izpiše prisotnost.