Blagajna - maloprodaja

Zaključek blagajne

Zaključek blagajne

Predhodnja tema Naslednja tema  

Zaključek blagajne

Predhodnja tema Naslednja tema JavaScript se potrebuje za tiskanje  

Poročilo Rekapitulacija dnevnega iztržka v prvem-glavnem oknu je namenjeno zaključku blagajne. Dokument je tudi osnova za knjiženje naprej v glavno knjigo in knjiženje v DDV knjigo izdanih računov. V kolikor se nahajamo v blagajniškem računu moramo prvo zapreti to okno (in pred tem morebitnea ostala okna ki smo jih odprli na bl.računu). ponovno vtipkamo geslo in kliknemo na ukaz: blagajna_gumb_rekapitulacija

 

Odpre se nam okno za vnos kriterijev rekapitulacije:

 

Kriteriji izpisa rekapitulacije

Kriteriji izpisa rekapitulacije

 

V kolikor nismo šef ne moremo spreminjati datuma in oznako blagajne. v kolikor je v blagajno  prijavljen šef potem lahko spreminjamo datum.

Ker izpisujemo rekapitulacijo za trenutni datum pustimo od datuma in do datuma nespremenjeno - z <ENTER> in <ENTER> nadaljujemo do vnosnega polja "Blagajnik".

 

V kolikor želimo celotni zaključek za vse blagajnike je potrebno blagajnika zbrisati : pritisnemo tipko <BACKSPACE> ali <DEL>. V rpimeru da želimo samo delni zaključek za določenega blagajnika vnesemo tu njegovo oznako. Trenutno predlagana je oznaka trenutno prijavljenega blagajnika. Polje stroškovno mesto pustimo prazno. Poročilo o napakah lahko obkljukamo v kolikor še ni obkljukano. Poročilo o napakah nam preveri in v primeru nepravilnosti na računih na koncu rekapitulacije izpiše poročilo. Z "V redu" na ekran lahko prikažemo poročilo na zaslonu (kasneje z ukazom Izpiši BT lahko izpišemo poročilo na tiskalnik), z ukazom V redu - tiskalnik se poročilo takoj tiska na tiskalniku.

 

blagajna_izpis_rekapitulacije

 

 

 

Zaporedje tipk za izpis dnevne rekapitulacije na tiskalnik:

Kliknemo na Rekapitulacija dnevnega iztržka ko se nahajamo v prijavnem oknu BLAGAJNIŠKO POSLOVANJE:

<BACKSPACE>

5X <ENTER>

puščica desno na tipkovnici

<ENTER>

 

 

Dejstva:

1.Rekapitulacija se lahko izvaja poljubnokrat na dan. Stanje v blagaji nam ne začne šteti od začetka. Blagajna začne šteti od začetka ko se spremeni datum na blagajni.
2.v kolikor imate težavo - več denarja kot piše na rekapitulaciji, preverite, da niste izpisali rekapitulacijo samo za enega blagajnika
3.Na izpisu so vsi potrebni podatki za knjiženje v GK in knjige DDV.