Obvezna navodila o uporabi DL programov

Najpogostejša težava pri uporabi programa

Najpogostejša težava pri uporabi programa

Predhodnja tema Naslednja tema  

Najpogostejša težava pri uporabi programa

Predhodnja tema Naslednja tema  
Težave lahko povzroča premalo prostora na trdem disku, na katerem uporabljamo program.  Na trdem delovnem disku (C) je potrebno zagotoviti več MB prostora. Veliko prostora zavzamejo veliki izpisi s predogledom na ekran. Najlažje sprostimo prostor tako, da zbrišemo začasne datoteke (*.TMP) ali, da izbrišemo starejše arhivske datoteke, ki jih ne potrebujemo več. Najbolje pa je, da prepustite čiščenje diska pooblaščenemu serviserju.
Kakšen na novo inštalirani program lahko vpliva na trenutne nastavitve programa, inštalacijo in kasneje na izvajanje in ga nekako zmeša. Lahko poizkusimo  s ponovnim zagonom računalnika in programa. Če ne deluje se je potrebno obrniti na serviserja.
V primeru nestabilnega računalnika oz. nekvalitetno inštaliranih MS Windows-ov je lahko pogosto prihaja do sesuvanja programa – nepravilnega zaključevanja. S tem se lahko poškoduje baza podatkov in pride do izgube podatkov. Rešitev je pogostejše izvajanje ukaza »Optimiziranje« in ponovni zagon MS Windows-ov.
Po preimenovanju delovnega imenika ali kateregakoli podimenika nam program najverjetneje ne bo deloval. Težave se bodo pojavile že, ko boste poizkusili zagnati program.
V primeru ponovne inštalacije MS Windows operacijskega sistema, vam DL program najverjetneje ne bo deloval, ker je potrebna kompleksnejša inštalacija in nastavitev programa za pravilno delovanje.