Hitre tipke - bnižnjice

Na vrh  Previous  Naslednja

Ko se prijavimo v katerikoli DL program se nam ekranu pojavijo 4X5=20 hitrih tipk - bližnjic. Bližnjice so le hitre tipke, ki nam omogočajo izvajanje ukaza direktno s klikom in ga ni potrebno iskati v Glavnem meniju. Število bližnjic je lahko večje ali pa manjše od 4X5 (odvisno od nastavitev pri vnosu uporabnika). Če tipka ne vsebuje nobenega teksta še ni definirana. Če pa bližnjica vsebuje naziv ujaza iz glavnega menija, pa je že nastavljena za uporabo. Klik na bližnjico nam povzroči, da se izvede ukaz kot bi ga izbrali iz Glavnega menija.

 

bliznice

 

Vsak uporabnik si lahko nastavi svoje ukaze iz menija in jih poljubno obarva. Nastavitev gumbov se avtomatsko shrani in ob naslednji prijavi (isti uporabnik) se pojavi ista nastavitev gumbov, kot se je uporabljala pri zadnji prijavi. Naj poudarim, da se gumbi shranijo za vsakega uporabnika posebej.

 

Kako nastavimo gumbe:

z desno miškino tipko kliknemo na željeni gumb, tako da se nam odpre meni: Poišči in nastavi bližnjico, Briši bližnjico, kopiraj nastavitve z drugega podjetja, kopiraj gumbe od drugega uporabnika. Kliknemo na Poišči in nastavi bližnjico. Odpre se nam meni. Nadaljujemo tako, da kliknemo na željen ukaz iz menija in izberemo barvo:

 

barvna_paleta

Pozor pri izbiri temnih barv - ker je naziv ukaza vedno v črni barvi in se slabo vidi.

 

Kliknemo na barvo in naprej OK. Gumb se nastavi na ustrezno barvo in ustrezen ukaz. Z levim miškinim klikom ga izvedemo.

 

V našem primeru zgoraj imamo nastavljene 8 bližnjic.

 

Če želimo spremeniti barvo določene tipke, moramo ponovno nastaviti bližnjico iz glavnega menija na željeni gumb in nato izbrati drugo barvo.