Lokalni meni okna

Na vrh  Previous  Naslednja

Ko se nahajamo v kakem odprtem oknu ( v našem primeru Šifrant uporabnikov), lahko s tipko F9 oz. z desno miškino tipko odpremo lokalni meni trenutnega okna. Lokalni meni se odpre v levem zgornjem delu okna, če smo ga odprli z tipko F9. Drugače se odpre na delu okna, kjer smo kliknili z desno tipko na miški. Ukazi v tem oknu se nanašajo samo na trenutno okno oz. na podatke, ki se prikazujejo v oknu oz. samo na trenutno bazo podatkov, ki jo uporablja okno.

meni_lokalni

Po lokalnem meniju se lahko sprehajamo s smernimiatipkami (gor, dol). Ko smo onnačilniželjeni ukaz lahko npdaljujemo z ENTER. Lahko pa z levo miškino tipko  kiknemo na željeni ukaz.

Če želimo zapreti lokalni meni oz. ne želimo izvesti nobenega ukaza iz menija imamo dve možnosti: z miškino levo tipko kliknemo izven lokalnega menija nekje v drugem delu okna ali s tipko ESC in meni se zapre.

V lokalnem meniju imamo možnost hitre izbire nekaterih ukazov preko tipkovnice. Ti ukazi vsebujejo v imenu eno podčrtano črko. Ko imamo odprt lokalni meni lahko le s tipko črke, ki je podčrtana, izvedemo ukaz.

 

Npr., če imamo odprti lokalni meni, kot je na sliki in ima "Zapri okno" podčrtano črko Z. Okno zapremo s pritiskom tipke Z.

 

Opomba:

Pri nekaterih oknih imamo še dodatni lokalni meni za operaterje oz serviserje in jih ne smete uporabljati brez predhodnega posvetovanja s pooblaščenim serviserjem.

Do tega lokalnega menija priaemo s tipko SHeFT + F9.