Osnovna sredstva

Splošno o uporabi programa Osnovna sredstva

Splošno o uporabi programa Osnovna sredstva

Predhodnja tema Naslednja tema  

Splošno o uporabi programa Osnovna sredstva

Predhodnja tema Naslednja tema JavaScript se potrebuje za tiskanje  

Veš splošnih ukazov o uporabi vseh digi programov je v Splošnih navodilih.

 

Ikona os_bliznjica na namizju ali v meniju nam predstavlja program OSNOVNA SREDSTVA. Program lahko zaženemo na 2 načina in sicer miškinim dvojnim klikom na ikono ali s tipko ENTER, ko je ikona označena oz. selektirana.  Po uspešni prijavi se nam na ekranu prikaže glavno okno:

 

Osnovna_sredstva_osnovna

 

Okno se deli v več delov:

 

-Glavni meni, ki se deli v podmenije. Tako imamo podmenije Matični podatki, Poslovanje, Izpisi in poročila, Ostalo, ...

 

Podmeniji lahko vsebujejo že ukaze (primer: Matični podatki-Amortizacijske skupine)

ali pa vsebujejo nadalje podmenije (primer: Izspis in poročila/ Seznami/ 1.2 - Lokacije). Ti ukazi v meniju, ki imajo podmenije vsebujejo dodatni znak-puščico v desno na koncu ukaza v meniju. Podmeniji nato odpirajo naprej dodatne ukaze ali pa naprej podmenije.

 

-Ukazi: Ukazi so ikone, ki se nahajajo takoj pod menijem. S temi ukazi se premikamo po bazah podatkov in izvajamo ukaze za dodajanje, brisanje in popravljanje. Nekateri ukazi so lahko med delom aktivninavigacijski_ukazi_smerne  ali pa so neaktivni .

P.S.: Ti ukazi do lahko vidni ali pa nevidni in se dodajajo na vsako okno posebej.

-Delovna površina: Na delovni površini se nam odpirajo okna in prikazujejo nekateri podatki. Okna lahko premikamo in povečujemo po celotni površini. Delovna površina je največkrat celotni zaslon.

 

Program zapremo oz. zaključimo z ALT+F4, ko se nahajamo v glavnem oknu ali z miškinim klikom na X v desnem zgornjem kotu glavnega okna: minimaximize.  Naj poudarim, da je potrebno program po zaključku dela vedno zapreti.