Osnovna sredstva

Posebno pomembni napotki pri uporabi programa

Posebno pomembni napotki pri uporabi programa

Predhodnja tema Naslednja tema  

Posebno pomembni napotki pri uporabi programa

Predhodnja tema Naslednja tema JavaScript se potrebuje za tiskanje  

 

1.Nujno je potrebno čimvečkrat arhivirati podatke. Bodimo pripravljeni, če se nam zruši sistem, pokvari računalnik, pokvarijo baze, imamo še vedno podatke dosegljive iz zadnjega arhiva. Če podatkov ne arhiviramo, jih lahko izgubimo. Se pravi zadnji arhiv vsebuje podatke, ki jih lahko restavriramo. Če je bil zadnji arhiv narejen pred 40 dnevi potem smo podatke iz zadnjih 40 dni izgubili. Če imamo arhiv star 3 dni smo izgubili podatke le za 3 dni. Obvezno je tedensko arhiviranje podatkov. Arhivirajo se vedno celotni podatki programa v računanlniku. Priporočljivo je večkratno arhiviranje oz. dnevno, tedensko, mesečno in letno  arhiviranje na različne medije. POZOR: Diskete, USB ključki niso vedno zanesljiv medij za arhiviranje.
2.Program je potrebno po zaključku uporabe vedno zapreti oz. zaključiti. Če programa nekaj ur ne bomo uporabljali, ga tudi zapremo in ko ga ponovno potrebujemo, ga ponovno odpremo. V prvi vrsti gre zaradi varnosti podatkov, če zapustimo delovno mesto z odprtim programom (tudi z uspešno prijavo), nam lahko neznani uporabnik spreminja ali pregleduje podatke v programu.
3.Računalnik je potrebno po končani uporabi oz. kadar želimo računalnik ugasniti, pravilno ugasniti. Nikakor ne smemo računalnik med delom ugašati preko stikala za VKLOP/IZKLOP. Vedno pozapremo vse odprte programe (ALT+F4) in shranimo podatke, če od nas to zahteva program. Podatke arhiviramo, če je to čas, v katerem imamo to namen početi. Zaključimo še program MS Windows (Start – zaustavitev sistema – zaustavitev sistema; Start- Shut Down – Shut Down) in počakamo da se računalnik izklopi sam.
4.Zapomnite si svoje geslo. Če imate geslo sestavljeno tudi iz črk si morate zapomniti tudi velikost črk. male in velike črke v geslu so pomembne.
5.Če opazite napake v programu, je potrebno prenehati uporabljati program in čimprej sporočiti napake v podjetje Digital Logic.