Osnovna sredstva

Težava pri uporabi programa

Težava pri uporabi programa

Predhodnja tema Naslednja tema  

Težava pri uporabi programa

Predhodnja tema Naslednja tema JavaScript se potrebuje za tiskanje  
1KAJ STORITI, KO NALETIMO NA TEŽAVE?

 

Če naletimo na težavo pri uporabi programa, je potrebno najprej kreirati neodvisen arhiv podatkov in obnoviti ključe. Po potrebi zaključimo in ponovno zaženemo program OS. Po potrebi Ponovno zaženemo MS Windows.

 

Če se težava ponovi, jo moramo prvo razvrstiti v eno izmed skupin težav:

-program vrača nepričakovane rezultate,
-pogram nagaja pri uporabi in nam javlja nam nerazumljiva opozorila.

 

V 1. primeru preverimo vnešene podatke, ki so se upoštevali pri izračunu. Poizkusimo skrčiti območje napake, in natančno preverimo samo podatke, kateri se upoštevajo v obračunu oz. izpisu. Potrebno je pregledati, če je napaka samo na enem izpisu ali na večih ali samo na enem OS ali na vseh (mogoče samo na nekaterih). Največkrat je napaka pri vnosu (napačna letnica, ...). Mogoče smo nepravilno razumeli navodila zato preverimo navodila. Če ne moremo odkriti napake to sporočimo v podjetje Digital Logic.

 

V 2. primeru do napake lahko pride zaradi Operacijskega sistema MS Windows, dodatno inštaliranih programov, izpada el. energije med delom, nepravilnim ugašanjem računalnika, računalnik je okužen z virusi, veliko novih vnosov v program OS, nepravilno zaključevanje programa OS na tem ali kakšnem drugem računalniku v mreži, premalokrat izvršen ukaz osvežitev ključev.

Če o večkratnem restartanju programa, MS Windows-okolja, večkratnem obnovljanju ključev ni izboljšanja, si zapišite vsa opozorila in jih sporočite v podjetje Digital Logic.

 

Internet stran:        www.digiprogrami.si

EMail:            info@digital-logic.si

Fax.:                04/231 30 25

         04/231 30 26