Potni nalogi

Osnovno o potnih nalogih

Osnovno o potnih nalogih

To je prva tema Naslednja tema  

Osnovno o potnih nalogih

To je prva tema Naslednja tema JavaScript se potrebuje za tiskanje  

Program "potni nalogi" je namenjen obračunu potnih stroškov na službenih poteh. Na službene poti se lahko odpravimo s službenim vozilom ali privat avtomobilom. Ker pa se določene službene poti ponavljajo nam program omogoča hiter vnos potnega naloga in obračun - lahko že v 20 sek.

 

V programu se vnašajo potni nalogi za vse službene poti. V pomoč so nam šifranti vozil in voznikov (in ostali šifranti) s pomočjo katerih hitreje vnesemo potni nalog, kot če bi vse podatke vnašati od začetka (registrska št. vozila, ime in priimek voznika, ...). Pomembni podatki na potnih nalogih so tudi datum in čas odhoda in prihoda ter priloge (vsi stroški na poti - cestnine, tunelnine, parkirnine, ...). Pri vnosu naloga se nam kontrolirajo določeni vnosi, da ne pride do tipkarskih napak - eno vozilo ne more biti v istem času na dveh službenih poteh, en voznik se lahko v enem času vozi samo z enim avtomobilom. V kolikor pa vnašamo tudi kontrole pa se nam pri vnosu izpisujejo tudi kontrole na datum (polnjenje posode za gorivo, cestnine, ...). Program nam avtomatično obračuna dnevnice in kilometrino (za neslužbena vozila) ter priloge v EUR. Priporočljivo je vnašati en nalog za en dan za istega voznika in vozilo. Na koncu lahko izpišemo mesečni obračun (ali za poljubno obdobje) po posameznih voznikih in/ali vozilih. Na voljo so tudi druga poročila.

 

osnovna_slika_potni_nalogi

 

 

V kolikor poznate "digi programe" si lahko preberete Koraki za hitri začtek uporabe programa.

 

 

tipbulbPotni nalogi so pogosto predmet inšpekcijskih pregledov, zato bodite vestni in natančni pri vnašanju. Kronologija in ažurnost je pomembna.

 

 

 

Opis programa potni nalogi na http://www.digiprogrami.si/poslovni-programi/potni-nalogi.html ico_htmlhelp.

 

Ostali digi programi na www.digiprogrami.si ico_htmlhelp.

 

Splošno potnih nalogih: http://www.digiprogrami.si/splosno-potni-nalogi.html ico_htmlhelp.

 

Aktulani podatki o kilometrinah in dnevnicah: http://www.digiprogrami.si/dnevnice-kilometrina.html ico_htmlhelp.