Novosti v poslovnih programih digi

Seštevki v seznamih in pregledih dokumentov________________________________velja za vse digi programe

Kadar pregledujemo seznam dokumentov, lahko z lokalnim ukazom Ostalo/Prikaz seštevkov dobimo seštevek vseh dokumentov v spodnji vrstici. Na osnovi kriterijev lahko prikazujemo samo določene dokumente npr. samo za en dan, samo za en teden, samo za en mesec, samo za enega klienta, samo za enega klienta v tem mesecu, ... in spodaj se nam avtomatično prikazujejo seštevki za izbran kriterij.

Na voljo je tudi funkcija za prikaz samo označenih vrstic. Iz seznama klikamo vrstice, jih s tem označimo, obarvajo drugače, in spodaj se nam prikazuje seštevek označenih vrstic.

 

Avtomatično številčenje novega artikla po blagovnih skupinah_____________________uspešno poslovanje

V kolikor odpremo nov artikel brez vnosa oznake artikla in,  ko določimo blagovno skupino, se nam določi nova oznaka artikla in sicer za eno večja od zadnje vneše, v isti blagovni skupini. To je uporabna stvar kadar želimo, da se vsaka oznaka artikla začne na oznako skupine. Na osnovi tega imamo na vseh seznamih in poročilih, ki so urejeni po oznaki artikle, artikle iz iste skupine skupaj. Priporoča se, da imajo vsi artikli enako dolžino oznake.

 

Zadnja kalkulacija artikla_______________________________________________________uspešno poslovanje

V šifrantu artiklov je na voljo lokalni ukaz Prikaz kalkulacije. Na osnovi ukaza se nam odpre okno z nabavno kalkulacijo in ostalimi podatki. Na voljo so podatki z zadnjega prevzema: datum, dobavitelj, količina prevzema, rabat, superrabat, marža v odstotku in znesku, ...

 

Možnost prikaza zaloge mteriala v sestavnici/normativu____________________uspešno poslovanje/proizvodnja

Pri vnosu sestavnice izdelku imamo na voljo lokalni ukaz "Prikaz zaloge materiala". S tem ukazom se nam odpre dodatni stolpec zaloga v seznamu materiala, ki vsebuje zalogo na trenutni datum in za trenutno skladišče.