Računovodski in knjigovodski program

Računovodske programe za vodenje podjetij razvijamo, inštaliramo, izboljšujemo, upoštevamo naročnikove želje že minimalno 20 let. Trudimo se naresti najuporabnejši program za računovodje, ki uporabnikom koristi v največji mogoči meri. Predvsem zaradi številčnih obstoječih strank, ki z veseljem uporabljajo naše rešitve - nekateri že več kot 2 desetletji bomo še naprej izdelovali najboljše programe kot se le da. Novi uporabniki pa ste tudi že naredili prvi korak, nestrpno čakamo tudi na drugi korak, da nas kontaktirate in vam iz izkušenj razložimo prednosti. Naslednji koraki pa so samo koraki naprej, višje, boljše, ... v prihodnost. V kolikor imate težave z obstoječimi programi, pojasnite nam, mi imamo rešitev. Prenesemo vam določene podatke iz obstoječega programa in lahko začnete z delom z najboljšimi digiprogrami.

 

Če imate trenutno težave pri vodenju podjetij, nam jih zaupajte in ne samo, da mi poznamo take težave v svoji 20 letni zgodovini, poznamo tudi rešitve in odgovore ...  Reševanje težav pri naših strankah nam nam pomeni največji izziv. Preizkusite nas, nestrpno čakamo.

 

Računalniški računovodski program vsebuje več programov in modulov za vodenje kompletnega podjetja vključno z računovodstvom in knjigovodstvom.

 

Računovodski programi in moduli:

Uspešno poslovanje: vodenje zalog in fakturiranje, ponudbe - komerciala  in ostali dokumenti

Trgovinski program: izdaja blagajniških računov in zaključek blagajne, blagajniški dnevnik

Finance - glavna knjiga: dvostavno knjigovodstvo - knjiženje, obračun DDV, bilance, saldakonti, opomini, obračun obresti, uvoz knjiženje iz drugih digi programov

Plače - osebni dohodki: obračun plač in regresa in oddaja obrazcev, piprava in oddaja dohodnine in M4

Amortizacija - osnovna sredstva: obračun amortizacije, inventura osnovnih sredstev

Potni nalogi - obračun potnih nalogov in potnih stroškov na služeni poti: kilometrina, dnevnice

 

Zgoraj našteti programi za knjigovodstvo in računovodstvo se uporabljajo na enostaven način in medseboj podoben način. Če znamo uporabljati en program se hitro privadimo in naučimo uporabljati drugega. Vsi podatki se zbirajo oz. prenajšajo v računovodskem programu za finance - glavna knjiga s saldakonti.

Program za računovodstvo in knjigovodstvo

Računovodski program je dosegljiv tako z mrežnih računalnikov kot tudi od doma. Se pravi, da se program lahko hkrati uporablja v pisarnah in od doma preko internet povezave (zaželena ADSL internet povezava). Podatki o poslovanju podjetja so vseskozi dostopni in s tem lahko povečamo učinkovitost podjetja in zmanjšamo stroške.

Program za računovodstvo oz. program za knjigovodstvo nam omogoča enostavno vodenje podjetja od izdaje dokumentov do oddaje bilanc in dohodnine.

Uporaba programa na več lokacijah

Program je izdelan z naprednimi tehnologijami ini omogoča hkratno delo na več lokacijah hkrati (potrebna je internet povezava vseh lokacij). S tem, da se podatki shranjujejo na računovodskem strežniku sproti. Medtem, ko se na eni lokaciji shrani dokument, se ga na drugih lokacijah lahko že uporabi oz. pregleda. Vsi uporabniki programa imajo dostop samo do dovoljenih funkcij in podatkov. Nekatere funkcije v programih so namenjene izključno računovodjem, ki vidijo vse podatke.

Elektronski arhiv v poslovnem programu za uporabo v podjetju in programu za računovodje

Poleg dokumentov, ki jih pripravljamo in vseh dogodkov, ki jih knjižimo in izdelujemo poročila imamo na voljo tudi elektronski arhiv. Pomeni da se lahko dokumenti-skeni arhivirajo poleg dogodkov in so nam na voljo, ko jih potrebujemo. Program nam omogoča hitro iskanje po arhivu in prikaz skena. Dokumenti, ki so primerni in se dodajajo v arhiv:

  • UP: prejeti računi, prejete naročilnice, pogodbe o poslovanju
    • materialno: prejete dobavnice, šifrant artiklov: artikli in proizvodi
    • proizvodnja: navodila za delo, nastavitve strojev in orodja, delavniške risbe
    • servis: reklamacijski zapisnik, slika napake
  • GK: bančni izpiski, tudi prejeti in izdani računi, opomini, obresti, odločbe in sklepi edavki, kreditne pogodbe, lizing pogodbe
  • OD: pogodbe o zaposlitvi, ankesi M1, M2, bolniški listi, poročila o delovni dobi
  • OS: prejeti računi in pogodbe

 

Nek klasičen primer inštalacije računovodskega programa:

Manjša maloprodajna trgovin z enim blagajniškim računalnikom, kjer se vrši prodaja končnim kupcem.  Trgovina je manjša zato ni prostora za poslovodni računalnik, kjer bi se kontorliralo in vodilo podjetje.

Zato se na domačem računalniku lahko dostopa do podatkov, ki so v trgovini preko internet povezave v realnem času - se pravi trenutni dnevni inkaso se lahko spremlja v realnem času in ravno tako, prodaja po artiklih ali blagvnih skupinah, blagajnikih. Prodajo se ne moti, še več blagajnik/prodajalec niti ne ve da se izvaja vpogled v trneutne podatke. Ravno tako se lahko vnaša računovodske dokumente - prejete račune in tudi lahko se skenira in pripravlja podatke za kasnejše nadaljne knjiženje, hkrati pa se gradi elektronski arhiv za hitro iskanje in pregledovanje skeniranih in vloženih dokumentov v računovodski program. Primer: zelo enostavno se pride do seznama vseh Simobilovih računov za leto 2018 - z vsemi računovodskimi zneski in hrati z vsemi podrobnimi podatki s skeniranega računa.

 

Reference in mnenja zadovoljnih uporabnikov.