Zaloga po lokacijah v skladišču

Za program uspešno poslovanje imamo dodatek, ki nam omogoča hitro iskanje artiklov po skladišču. Ko se izdeluje izdajni dokument imamo na voljo zalogo artikla po lokacijah.

V kolikor nam je lokacija v skladišču pomembna, lahko vse prevzeme in izdaje opremljamo s podatkom o lokaciji v skladišču. S tem imamo vodeno zalogo po lokacijah. V šifrantu artiklov, se nam lahko prikazuje podatek: zaloga po lokacijah.

 

V primeru, da imamo na zalogi določen artikel na različnih lokacijah, moramo paziti, da pri izdaji vedno vpišemo pravilno lokacijo, s katere smo vzeli določen artikel. Le v tem primeru imamo pravilne podatke.

 

Ko se vnaša inventura, moramo po artiklih vnašati še stanje na lokacijah. Dodatni vnos mora vsebovati lokacijo in količino na lokaciji.

 

Opisna lokacija

Na voljo je tudi opisna lokacija, kar pomeni, da se lokacija pri prevzemu vpisuje samo opisno. Pri izdaji pa se lokacija ne vpisuje. V tem primeru imamo na voljo samo podatek, na katerih loakcijah se je določen artikel nahajal. Na kateri lokaciji pa je še vedno, moramo preveriti pri izdaji. S tem se nam zmanjša čas iskanja: saj lahko pogledamo samo na določene lokacije v skladišču in najdemo iskani artikel.

Pri vnosu inventurnega stanja v računalnik se uredi, na katerih lokacijah se določen artikel nahaja. Vendar ne količinsko samo opisno.